Bedrijsbezoek 25 maart

25 Mar 2022 Andijk 12.45u de Wit bloembollen Geerling 4 Andijk

Vrijdag 25 maart hopen we op bedrijfsbezoek te gaan bij het Bloembollen- en Transportbedrijf de Wit aan de Geerling nummer 4, waar ook een aantal Andijkers werken. Het duurt nog even, maar we maken toch al een planning.

Mocht het mooi weer zijn, dan vertrekken we per fiets vanaf het André Voltenplein om 12:45.
We fietsen in een rustig tempo naar De Wit. Natuurlijk kunnen we ook met de auto komen.  
En zijn er mensen die graag mee willen rijden, dan kunt u bellen naar 593050 (Ina) of
592930 (Truus). Heeft u nog plaatsen over in uw auto dan kunt u dit ook aan ons doorgeven.

Het is wel fijn als u opgeeft met hoeveel u heengaat (zowel met de fiets als met de auto), zodat we weten met hoeveel mensen we komen zodat we de mensen bij de Wit niet al te veel zullen verrassen. Opgave graag uiterlijk 21 maart

 Bij de Wit worden ongeveer 25 soorten tulpen geteeld, vroege en late bloei. Zo kunnen er het hele seizoen minimaal 7 kleuren worden aangeboden. Bij de Wit wordt voornamelijk op water gebroeid. De bollen worden nadat ze van het land komen geprepareerd door ze een koude-periode in de cel te geven. Daarna worden ze opgeplant en op water gebroeid tot snijtulpen.
De verse tulpen worden geleverd tussen half december en eind april.

Door de samenwerking in Colorpack, een verpakkingsbedrijf van een aantal kwekers rond Stedebroec, worden de tulpen als boeketten verpakt en geleverd aan diverse groothandels. Transportbedrijf de Wit zorgt vervolgens voor een snelle en efficiente levering.

 Op de website van de Wit Bloembollen B.V. – www.dewitbloembollen.eu – staat een interessant filmpje met de levensloop van de bloembollen door het hele jaar heen.

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden