Ledenmiddag 8 november 2021 De kracht van rituelen als je ouder wordt – Leo Fijen

8 Nov 2021 Ede/Lunteren 14:30 - 16:30 “De Kei”, Peppelensteeg 12 6715 CV Ede .

Op maandagmiddag 8 november 2021 hoopt Leo Fijen gastspreker te zijn voor zowel de PCOB en KBO leden uit Ede.

De kracht van rituelen als je ouder wordt en nog steeds met corona beperkingen te maken hebt. Dat is de titel van de lezing van Leo Fijen die juist inde coronacrisis heeft nagedacht over de kleine rituelen om het leven leefbaar te houden.

Hoe begin je de dag, wat betekent de maaltijd, waar is een heilige ruimte , wanneer ben je in de schepping , in hoeverre ben je gast vrij , waar kun je anderen nog ontmoeten , wat doe je om de verbondenheid met kinderen kleinkinderen of vrienden te ervaren, hoe sluit je de dag af.. Dit zijn allemaal kansen en momenten om tot leven te komen, ook als dat leven aan beperkingen onderhevig is. Leo Fijen gaat nader in op 10 rituelen die hem dierbaar zijn in deze tijden en die hem tot leven brengen.

Corona-maatregelen bijeenkomst

De coronapandemie is nog niet voorbij. Het virus waart nog steeds rond en nog steeds worden veel mensen besmet. We willen heel graag weer bijeenkomsten organiseren. De veiligheid en de gezondheid staan daarbij voorop. Zeker omdat onze leden en andere bezoekers tot de kwetsbare groepen behoren. Ook erg belangrijk is ruimte voor onderlinge ontmoeting tijdens onze bijeenkomsten. Daarvoor hebben we als bestuur en leden, ook voor elkaar, een grote verantwoordelijkheid. Dit alles binnen de geldende overheidsregels. Ons standpunt is gebaseerd op de maatregelen zoals die medio september golden.

Daarom hebben we er voor gekozen dat de middag toegankelijk is als u

1. een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs heeft of

2. een negatief testresultaat kunt laten zien. U kunt zich gratis laten testen bij Covidia Nederland b.v., Voltastraat 5j te Ede. U moet daarvoor een afspraak maken op de website https://afspraak.testenvoortoegang.org/evenement. Als evenementtype geeft u aan overige binnenactiviteit.

3.U kunt bellen met 0800-1351 voor de coronatest. Houd dan uw burgerservicenummer (BSN) bij de hand. U vindt dit nummer op uw paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs. Het telefoonnummer is 7 dagen per week van 08.00 uur tot 20.00 uur bereikbaar.

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden