Van de voorzitter: “Wij kunnen weer bij elkaar komen…”

31 okt 2021 Landelijk

Wij kunnen weer bij elkaar komen voor een bijeenkomst. Eindelijk kan het weer, mits de corona geen roet in het eten gooit. Mooi dat dit weer kan na 19 maanden geen bijeenkomsten. Wij zien er naar uit. In de uitnodiging staat meer informatie; wel willen we graag dat u zich opgeeft! Dit was niet gebruikelijk, maar de eerste keer willen we toch wat extra’s doen, vandaar het verzoek om u op te geven.
Wat veel mensen stoort is de verharding ten opzichte van de politie, samenleving en hulpdiensten. Wanneer je degenen ziet die gewelddadig demonstreren, ook tegen coronamaatregelen, dan vraag ik me af waar ze mee bezig zijn. Ook de voetbalrellen is iets dat volledig uit de hand loopt. Toch even een mooie opmerking van de voorzitter van de politiebond. Hij gaf aan dat de manier waarop het debat in de tweede kamer wordt gevoerd een slecht voorbeeld is voor de bevolking. Iets dat ik volledig onderschrijf. Ik denk wel eens, waar zijn onze christelijke normen en waarden. Ook al ben je het niet met elkaar eens, je kunt wel op respectvolle manier met elkaar omgaan. Op zo’n manier geef je wél het goede voorbeeld.
Pas zag ik bij Op1 een debat over corona waarbij de voorzitter van de SGP uit Staphorst aanwezig was. Natuurlijk geen voorstander van inenten uit geloofsovertuiging, maar van beide kanten, de voor- en tegenstanders, ging men wel respectvol met elkaar om. Voor mij een verademing dat het zo ook kan.
In mijn voorwoorden betrap ik mij er soms op dat ik niet mag vergeten dat er in het woord PCOB ook een C zit. Dat is immers wel een belangrijke doelstelling in ons leven. Niet vergeten dat Christus voor ons is gestorven. Blij zijn dat we dit mooie geloof mogen belijden. Luisteren naar en lezen in Gods woord. Ik wens iedereen deze liefde toe.

Jan Duinkerken

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden