Wonen voor ouderen

Wonen

Iedereen woont graag in een prettige en veilige omgeving. Maar dat is niet vanzelfsprekend. Naarmate u ouder wordt, veranderen misschien wel uw woonwensen of woonbehoeften. Want kunt u wel blijven wonen in uw huis als minder mobiel wordt. Zijn er misschien woningaanpassingen mogelijk? Of kunt u beter omkijken naar een gelijkvloers appartement?

Onze thema’s rond wonen voor ouderen

De PCOB zet zich in voor een prettige en veilige woonomgeving voor alle senioren en ouderen in Nederland, in het bijzonder voor onze leden. Wij zijn onder meer actief met de volgende onderwerpen:

Langer zelfstandig wonen
Ouderen, chronisch zieken en mensen met een beperking blijven graag zo lang mogelijk zelfstandig wonen. En ook de overheid vindt dit belangrijk, om daarmee de kosten van de langdurige zorg terug te dringen. Dit heeft nogal wat gevolgen. De PCOB volgt de ontwikkelingen kritisch, zit aan tafel bij politici en maatschappelijke organisaties en onderneemt zo nodig actie.
> Lees meer over langer zelfstandig wonen

Persoonsgebonden budget (pgb)
Heeft u zorg of ondersteuning thuis nodig? Dan kunt u kiezen voor zorg in natura (ZIN – zorg via een instelling) of een persoonsgebonden budget (pgb). Met een pgb koopt u zelf zorg of ondersteuning inkopen bij de zorgverlener van uw eigen voorkeur.
> Lees meer over de pgb vanaf 2015

Wonen en Domotica
U wilt graag zo lang mogelijk zelfstandig wonen? Dat kan een uitdaging worden. Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van slimme technieken voor in uw huis: Domotica. We denken daarbij al gauw aan dure installaties, maar dat de oplossing is vaak voordeliger dan u denkt.
> Lees meer over wonen en domotica

Nog geen lid?

De PCOB zet zich in voor een prettige en veilige woonomgeving voor alle senioren en ouderen in Nederland. Vindt u dit ook belangrijk? Word dan lid van de PCOB. U kunt zich eenvoudig inschrijven. Dit kan ook telefonisch: 038 – 422 55 88.

Nieuws

Waardig oud worden

KBO-PCOB presenteert manifest om waardig ouder te worden

In een breed gedragen manifest pleiten ChristenUnie, SP en CDA, KBO-PCOB, Omroep MAX, maatschappelijke organisaties en een groot aantal bekende Nederlanders voor een aantal actiepunten waardoor het welzijn en kwaliteit van leven van ouderen weer kan toenemen. In het manifest pleiten deze par [..]

Lees verder

Martin van Rijn staatssecretaris VWS

Extra miljoenen voor verpleeghuiszorg zijn mooi, maar niet genoeg

De ministerraad stemde vrijdag 13 januari in met het voorstel van minister Martin van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) om €100 miljoen extra te investeren in het aantrekken van extra personeel in verpleeghuizen. Aanleiding hiervoor is het manifest Scherp op Ouderenzorg [..]

Lees verder

mgysoQc

KBO-PCOB mikt op Zilveren Stembusakkoord

KBO-PCOB, Omroep Max en de ChristenUnie pleiten voor een Zilveren Stembusakkoord. Het doel van de samenwerkende partijen is om de belangrijke punten uit een gezamenlijk manifest onderdeel te laten zijn van een nieuw regeerakkoord. Een gezamenlijke aankondiging verscheen woensdag 4 januari in [..]

Lees verder