Vrijwillige ouderenadviseur (VOA): persoonlijk advies

Heb ik recht op Huurtoeslag of Zorgtoeslag? Hoe zit het met mijn pensioen? Hoe kom ik in aanmerking voor een woningaanpassing? Bij wie moet ik zijn voor kleine klusjes in en om het huis? En wat voor activiteiten zijn er in mijn stad of dorp? Voor advies en voorlichting kunt u terecht bij een vrijwillige ouderenadviseur (VOA) in uw provincie. Ook als het gaat om financiële problemen, Wmo, Wlz en bijstand. En de ouderenadviseur staat ook voor u klaar als u eens met iemand wilt praten over het verlies van een dierbare, of omdat u zich eenzaam voelt.

Ruim 1.000 ouderenadviseurs

In het hele land zijn ruim 1.000 vrijwillige ouderenadviseurs actief, waarvan circa 150 van de PCOB. Zij geven onafhankelijk advies, informatie en ondersteuning, op alle terreinen van financiën (inkomen, pensioen, belasting), zorg, welzijn en wonen.

Hulp bij belastingaangifte (Huba)

Vindt u het lastig om zelf uw belastingaangifte in te vullen? Dan kunt een beroep doen op een vrijwillige belastinghulp (Huba) van de PCOB.

> Lees meer over Hulp bij belastingaangifte (Huba)

Hulp van een vrijwillige ouderenadviseur?

Bent u vijftigplusser en wilt u graag een vrijwillige ouderenadviseur? Neem dan contact op met de PCOB-afdeling in uw buurt.

Nieuws

Wow_spot1_tafel

‘Waardig ouder worden’ volop in de schijnwerpers met nieuwe film

De oproep om het manifest Waardig ouder worden te steunen vindt steeds meer navolging. Politieke partijen, maatschappelijke organisaties en burgers steunen het manifest. Vrijdag 3 februari gaf ChristenUnie-lijsttrekker Gert-Jan Segers de campagne op televisie bij Omroep MAX een extra impuls [..]

Lees verder

DE BEELDREDAKTIE / JOYCE VAN BELKOM
T.B.V. PCOB PERSPECTIEF 04/2017
RUBRIEK "ONDERTUSSEN IN..."
DE ARK TE KRIMPEN A/D IJSSEL D.D. 18.01.2017
Bij de afdeling Krimpen aan den IJssel vind het beweegprogramma 'Oefen je Vitaal' plaats. In De Ark kwam de groep ouderen bij elkaar voor een kennismaking en de test. Zij kregen een instructieboek mee met oefeningen en worden over drie maanden opnieuw getest om te kijken of hun conditie, lenigheid en evenwichtgevoel erop vooruit is gegaan.

PCOB’ers komen in beweging met Oefen je Vitaal!

“Erg leuk en erg vol”, beschrijft trainer Marjan Tromp de allereerste bijeenkomst van Oefen je Vitaal in Krimpen a/d IJssel. “De deelnemers waren enthousiast en hadden veel zin om met de oefeningen thuis aan de slag te gaan!” 18 januari was de aftrap van het beweegprogramma in Krimpe [..]

Lees verder

Waardig oud worden

KBO-PCOB presenteert manifest om waardig ouder te worden

In een breed gedragen manifest pleiten ChristenUnie, SP en CDA, KBO-PCOB, Omroep MAX, maatschappelijke organisaties en een groot aantal bekende Nederlanders voor een aantal actiepunten waardoor het welzijn en kwaliteit van leven van ouderen weer kan toenemen. In het manifest pleiten deze par [..]

Lees verder