Ouderen en leefstijlen

De PCOB vindt het belangrijk dat er aandacht is voor de positie van lesbische, homoseksuele, biseksuele en transseksuele ouderen (LHBT-ouderen). Ook binnen de vereniging zoekt de PCOB naar manieren om het onderwerp ter sprake te brengen. We brengen mensen bij elkaar en doen mee aan initiatieven die aansluiten bij onze visie.

Leefstijl en eenzaamheid

Homo-ouderen en lesbische ouderen voelen zich vaak eenzaam. Veel ouderen durven niet uit te komen voor hun geaardheid. Daardoor lopen zij, meer dan andere ouderen, het risico in een sociaal isolement terecht te komen. En als zij moeilijker ter been zijn, wordt het nog moeilijker om gelijkgestemde ouderen te ontmoeten. Lees meer over eenzaamheid onder ouderen.

Bijdrage aan boek ‘Stormachtig Stil’

In 2013 heeft de PCOB een bijdrage geleverd aan het boek ‘Stormachtig Stil’ van Eveline van de Putte. Hierin staan interviews met 27 roze ouderen; mensen met verschillende religieuze achtergronden die op latere leeftijd liefdegevoelens hebben voor mensen van hetzelfde geslacht.

Netwerkgroep Levensvragen

Praten over je laatste levensfase. Dat doe je niet dagelijks. De PCOB faciliteert haar leden om met elkaar het gesprek aan te gaan.

Nieuws

20170214_103003

Goede gesprekken en ruimte voor ieders mening op themadag levenseinde

Hoe maakt u de dood bespreekbaar? Wat zijn uw wensen rond het levenseinde en hoe gaat u hierover in gesprek met uw naasten of met zorgverleners? Rond dit lastige onderwerp kwamen tientallen ouderen dinsdag 14 februari in Nijkerk bijeen op de KBO-PCOB-themadag Levenseinde. De dag bracht herke [..]

Lees verder

20170214_104005

Met korte video’s terugkijken op fijne Themadag Levenseinde

Tientallen ouderen bezochten dinsdag 14 februari de themadag Levenseinde van KBO-PCOB. Zij keken naar de voorstelling In de gloria van Theatergroep Bint, een interactieve, integere voorstelling over de vraag: Hoe maak je de dood bespreekbaar? Vier korte filmpjes geven een impressie van de vo [..]

Lees verder