Digitalisering en ouderen

Digitalisering

De wereld digitaliseert. Steeds meer organisaties digitaliseren hun dienstverlening. En dat geldt ook voor de overheid en de Belastingdienst. Een prima ontwikkeling. Echter, veel ouderen zijn niet of nog niet thuis op de computer en op het internet. Hoe vindt u dan toch uw weg?

De PCOB zet zich ervoor in dat – naast de digitale dienstverlening – ook de mogelijkheden van post en telefoon intact blijven. Bij diverse overleggen is de PCOB betrokken om specifiek het ouderenbelang op dit gebied te behartigen. Wij werken onder meer samen met De Nederlandsche Bank (Maatschappelijk Overleg Betalingsverkeer) en PostNL (postbussen). Ook zetten we ons op incidentele basis in, bijvoorbeeld voor het behoud van de blauwe envelop van de Belastingdienst.

Maatschappelijk Overleg Betalingsverkeer (MOB)

Het is belangrijk dat er voldoende contact geld in omloop blijft. De PCOB participeert daarom in het MOB.

Nieuws

stembureau

PCOB-verkiezingsmanifest over zorg, wonen, koopkracht en meedoen

Dat de maatschappij verandert, is vanzelfsprekend. Maar wat in de afgelopen decennia is opgebouwd, mag niet zomaar verdwijnen. Zoals de zorgzaamheid voor mensen die het nodig hebben. Van die boodschap wil de PCOB de Nederlandse politiek doordringen. Het beleid voor de komende jaren moet een [..]

Lees verder